Beşamel Soslu Karnıyarık

2023-10-08 22:15:05 - Yemeklik.com.tr

Sevilen ana yemeklerden biri olan karnıyarığı beşamel sosla hazırlayarak lezzetini katlıyoruz. Görseliyle, lezzetiyle davet sofraları için de nefis bir öneri.

Beşamel Soslu Karnıyarık Tarifi İçin MalzemelerBeşamel Soslu Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanlar pijamalı soyulup uç kısmı bıçakla alınır ve tuzlu suda bekletilir. Kurulanıp kızgın yağda çevirerek kızartılır. Benim patlıcanlarım büyük olduğu için ikiye bölüp kızarttım. Fırın tepsisine yerleştirilir ve iç kısımları çatalla ezilip biraz tuzlanır.
  2. İç harcı için tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir. Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur. İnce doğranmış biberler ve sarımsak eklenip pişmeye devam edilir. Sonrasında minik doğranmış domates ve salçalar ilave edilir.
  3. Yumuşayana kadar pişirilir. 5 dakika sonra sıcak su kalan tuz ve baharatlar ilave edilir. 1-2 kez fokurdadıktan sonra kapatılır. Patlıcanların üzerine yerleştirilir.
  4. Beşamel sos için; yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır. Patlıcanların üzerine aktarılır.
  5. Üzerine kaşar peyniri rendesi domates ve biber yerleştirilir. Salça sıcak su ile açılır. Borcama aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirilir. (15-20 dakika) İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi