Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #mevsiminde

Beşamel Soslu Karnıyarık

Sevilen ana yemeklerden biri olan karnıyarığı beşamel sosla hazırlayarak lezzetini katlıyoruz. Görseliyle, lezzetiyle davet sofraları için de nefis bir öneri.

Beşamel Soslu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Patlıcan
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • Kıymalı sos için:
  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Adet Domates
  • 1-2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/2 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1/2 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Fincan Sıcak Su
  • Beşamel sos için:
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Üzeri için:
  • 1 çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1-2 Adet Domates
  • 1-2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
Beşamel Soslu Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanlar pijamalı soyulup uç kısmı bıçakla alınır ve tuzlu suda bekletilir. Kurulanıp kızgın yağda çevirerek kızartılır. Benim patlıcanlarım büyük olduğu için ikiye bölüp kızarttım. Fırın tepsisine yerleştirilir ve iç kısımları çatalla ezilip biraz tuzlanır.
  2. İç harcı için tavaya yağlar alınır ve minik doğranmış soğanlar az tuzla sotelenir. Pembeleşince kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur. İnce doğranmış biberler ve sarımsak eklenip pişmeye devam edilir. Sonrasında minik doğranmış domates ve salçalar ilave edilir.
  3. Yumuşayana kadar pişirilir. 5 dakika sonra sıcak su kalan tuz ve baharatlar ilave edilir. 1-2 kez fokurdadıktan sonra kapatılır. Patlıcanların üzerine yerleştirilir.
  4. Beşamel sos için; yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, süt eklenir ve sürekli çırpılır. Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır. Patlıcanların üzerine aktarılır.
  5. Üzerine kaşar peyniri rendesi domates ve biber yerleştirilir. Salça sıcak su ile açılır. Borcama aktarılır. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirilir. (15-20 dakika) İlk sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun.
10 Dakikada Peynirli Börek

10 Dakikada Peynirli Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf Lapası

Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf Lapası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı

Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabak Salatası

Kabak Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Zeytinyağlı Brokoli Yemeği

Zeytinyağlı Brokoli Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce