Berliner
İçi dolgulu, puf puf olan bu hamur toplarının lezzetinden hiç şüpheniz olmasın! Haydi sizi mutfağa alalım.
Berliner Tarifi İçin Malzemeler
- Berlinerler İçin:
- 300 Gram Un
- 100 Mililitre Süt
- 20 Gram Yaş Maya
- 1 Adet Yumurta
- 40 Gram Toz şeker
- 1 Paket Vanilin
- 40 Gram Tereyağı
- Dolgu İçin:
- 1 Kavanoz Ahududu Reçeli
Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unun ortasını açalım. Yaş maya, bir tutam toz şeker ve ısıtılmış sütün yarısını ekleyip elimizle mayayı yedirelim ve kabın üstünü mutfak bezi ile örtüp bir süre bekletelim.
- Bu sürede ayrı bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını kalan toz şekerle çırpalım. Tereyağını, kalan sütü ve vanilyayı ekleyerek biraz daha çırpalım.
- 10 dakika makinede veya elde yoğuralım. Hamurunuz hazır olunca üzerine mutfak havlusu serin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamurunuz hazır olunca tezgahınıza un serpin ve elinizle yoğurarak hamurun mayasını çıkartın. Yani hamurun gazını iyice alın.
- Ardından bir merdane yardımıyla hamurunuzu 2 cm kalınlığında açın.
- Fırın tepsinizin üzerine bir mutfak havlusu örtün ve hamurlarınızı 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Derin bir tencereye ayçiçeği yağını dökün ve yüksek ateşe alın. Yağınız kızınca mayalandırdığınız hamurları yağın içerisine alın.
- Tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika pişirin.
- Kızaran Berliner'lerinizi pudra şekeri gezdirdiğiniz bir mutfak havlusuna çıkartın, içlerine ahududu reçeli doldurun ve üzerlerine de pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.