Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #corek

Berliner

İçi dolgulu, puf puf olan bu hamur toplarının lezzetinden hiç şüpheniz olmasın! Haydi sizi mutfağa alalım.

Berliner Tarifi İçin Malzemeler
  • Berlinerler İçin:
  • 300 Gram Un
  • 100 Mililitre Süt
  • 20 Gram Yaş Maya
  • 1 Adet Yumurta
  • 40 Gram Toz şeker
  • 1 Paket Vanilin
  • 40 Gram Tereyağı
  • Dolgu İçin:
  • 1 Kavanoz Ahududu Reçeli
Berliner Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unun ortasını açalım. Yaş maya, bir tutam toz şeker ve ısıtılmış sütün yarısını ekleyip elimizle mayayı yedirelim ve kabın üstünü mutfak bezi ile örtüp bir süre bekletelim.
  2. Bu sürede ayrı bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını kalan toz şekerle çırpalım. Tereyağını, kalan sütü ve vanilyayı ekleyerek biraz daha çırpalım.
  3. 10 dakika makinede veya elde yoğuralım. Hamurunuz hazır olunca üzerine mutfak havlusu serin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurunuz hazır olunca tezgahınıza un serpin ve elinizle yoğurarak hamurun mayasını çıkartın. Yani hamurun gazını iyice alın.
  5. Ardından bir merdane yardımıyla hamurunuzu 2 cm kalınlığında açın.
  6. Fırın tepsinizin üzerine bir mutfak havlusu örtün ve hamurlarınızı 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  7. Derin bir tencereye ayçiçeği yağını dökün ve yüksek ateşe alın. Yağınız kızınca mayalandırdığınız hamurları yağın içerisine alın.
  8. Tencerenin kapağını kapatın ve 2 dakika pişirin.
  9. Kızaran Berliner'lerinizi pudra şekeri gezdirdiğiniz bir mutfak havlusuna çıkartın, içlerine ahududu reçeli doldurun ve üzerlerine de pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Şekersiz Cezerye

Şekersiz Cezerye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kardan Adam Pancake

Kardan Adam Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişneli Kurutma Dolma

Vişneli Kurutma Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hint Lokumu

Hint Lokumu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rafine Şekersiz Kuru Yemişli Lokma

Rafine Şekersiz Kuru Yemişli Lokma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce