Belçika Usulu Midye
2023-09-20 18:56:43 - Yemeklik.com.tr
Belçika’da restoranlarda tercih edilen o nefis midye tarifine hazır mısınız? Bol sarımsaklı ve kremalı çok lezzetli bir tarif hazırlayacağız. Hadi hemen başlayalım!
Belçika Usulu Midye Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kilogram Midye
- 75 Gram Sarımsak Yağı
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 150 Mililitre Su
- 350 Mililitre Krema
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- İlk olarak midyelerimizi bir güzel yıkıyoruz ve süzdürüyoruz.
- 1 büyük soğanı doğradıktan sonra onu sarımsak yağımızla bir güzel kavuruyoruz. Karabiber, kırmızı toz biber ve tuzunu da ilave ediyoruz.
- Krema ve suyumuzu (veya beyaz şarap) da güzel güzel döküyoruz, ara ara karıştırıyoruz.
- Son olarak midyelerimizi de tenceremize yolluyoruz ve karıştırmaya devam. Kapağını kapatıp bekliyoruz, 15 dakika sonra midyelerimizin piştiğini kabuklarının açılmasından anlıyoruz.
- Ocağımızı kapatıp bir güzel tencereyi sallıyoruz ve artık tabağımıza ilave edebiliriz. Afiyet olsun.