Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #balik

Belçika Usulu Midye

Belçika’da restoranlarda tercih edilen o nefis midye tarifine hazır mısınız? Bol sarımsaklı ve kremalı çok lezzetli bir tarif hazırlayacağız. Hadi hemen başlayalım!

Belçika Usulu Midye Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Midye
  • 75 Gram Sarımsak Yağı
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 150 Mililitre Su
  • 350 Mililitre Krema
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Belçika Usulu Midye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak midyelerimizi bir güzel yıkıyoruz ve süzdürüyoruz.
  2. 1 büyük soğanı doğradıktan sonra onu sarımsak yağımızla bir güzel kavuruyoruz. Karabiber, kırmızı toz biber ve tuzunu da ilave ediyoruz.
  3. Krema ve suyumuzu (veya beyaz şarap) da güzel güzel döküyoruz, ara ara karıştırıyoruz.
  4. Son olarak  midyelerimizi de tenceremize yolluyoruz ve karıştırmaya devam. Kapağını kapatıp bekliyoruz, 15 dakika sonra midyelerimizin piştiğini kabuklarının açılmasından anlıyoruz.
  5. Ocağımızı kapatıp bir güzel tencereyi sallıyoruz ve artık tabağımıza ilave edebiliriz. Afiyet olsun.
Mor Reyhan Şerbeti

Mor Reyhan Şerbeti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mevlüt Şerbeti

Mevlüt Şerbeti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
6 ay önce
Zeytinli ve Otlu Omlet

Zeytinli ve Otlu Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ton Balıklı Peynirli Salata

Ton Balıklı Peynirli Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Mısırlı Peynirli Kroket

Mısırlı Peynirli Kroket

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce