Bebe Bisküvisi

2023-09-17 00:25:51 - Yemeklik.com.tr

Sekizinci aylarını doldurmuş minicik bebişlerinizi her gün yeni lezzetlere tanıştırmaya devam ediyor, ancak hazır aldığınız bazı gıdalardan emin olamıyorsanız bu tarife bayılacaksınız.

Bebe bisküvisi özellikle kahvaltılar için ebeveynlerin ve bebeklerin vazgeçilmezlerinden. Bu bisküvileri bebeğiniz için kendiniz kolayca hazırlayabilir ve ağzı kapalı olarak 1-1,5 hafta kadar saklayabilirsiniz. Böylece sabahları güne neşeyle uyanan minik yavrularınıza kendi ellerinizle yaptığınız bisküvileri biraz devam sütü ya da anne sütü ile karıştırarak, nefis bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Yeni anneler için hem pratik hem de kolay bir çözüm yolu olacak bu bebe bisküvilerini hazırlamak için, bebişleri öğle uykusuna yatırın, mutfakta buluşalım. Şimdiden afiyetler olsun minik yavrularımıza.

Bebe Bisküvisi Tarifi İçin MalzemelerBebe Bisküvisi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un haricindeki tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz hamuru elinizle uzun şeritler haline getirin ve bir bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde kesin.
  3. Üstlerine çatalla izler yapın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bebeğinize servis edebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi