Bayatlamayan Pamuk Poğaça

2023-09-17 00:40:44 - Yemeklik.com.tr

Puf puf kabarmış verdiği mutluluğu veren çok az yiyecek vardır şu hayatta. Misler gibi kokuları, yumuşacık, yedikçe yedirten kıvamlarıyla damakları şenlendirir. Çayımızın yanına pek yakışır, misafire ikram edilir ya da kahvaltıda afiyetle yenir. Poğaça tarifleri arasında öyle bir lezzet var ki, şu zamana kadar yediklerinizden çok farklı ve inanılmaz lezzetli. Karşınızda uzun süre dayanıyor oluşuyla çok seveceğiniz: Bayatlamayan pamuk poğaça tarifi.

İçerisindeki soda sayesinde kocaman kabarıyor ve uzun süre bayatlamadan dayanıyor. Ilık süt sayesinde de kıvamı yumuşacık oluyor. Yedikçe yediren bu lezzetin fırına girişiyle beraber misler gibi kokular beraberinde yükseliyor. Yapımı kolay, ölçüleri tam, kıvamı da şahane. Hadi buyurun tarifimize. Hep birlikte bayatlamayan enfes bir pamuk poğaça yapalım.

Bayatlamayan Pamuk Poğaça Tarifi İçin MalzemelerBayatlamayan Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kabın içerisine aktarın ve güzelce çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ ve sodayı da ilave ederek güzelce karıştırın. Unu azar azar ilave etmeye başlayın. Tuzu da ekleyin.
  3. Hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin.
  4. Ardından hamuru streç filmle örtün. Oda sıcaklığında mayalandırmaya bırakın. 30 dakika kadar mayalandırın.
  5. Ardından hamurunuzdan orta büyüklükte bezeler elde edin. Güzelce yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş serpin.
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi