Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sulu-yemek

Bat Yemeği

Bu kez zengin mutfağıyla hepimizi büyüleyen Karadeniz’e uzanıyoruz ve bol mercimekli bol ekşili bat yemeği hazırlıyoruz. Duyduk ki bat yemeği özellikle Tokat’ta bol bol yapılır, afiyetle tüketilirmiş. Yanında asma yapraklarıyla servis edilince de tadından yenmezmiş.

İçerisinde yok yok bu besleyici : Yeşil mercimek, ince bulgur, salça, soğan, domates, biber, maydanoz ve bol bol da limon suyu. Sadece yarım saat içerisinde hazırlayıp, asma yapraklarına sarıp sarmalayıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Bat Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • 1/2 Su Bardağı Ince Bulgur
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Küçük Boy Kuru Soğan
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Adet Limon
Bat Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mercimeği yıkadıktan sonra tencereye alarak 2,5 su bardağı su ile haşlayın.
  2. Ocaktan aldıktan sonra ince bulguru ekleyin ve yumuşayıncaya kadar bekletin.
  3. Bu sırada soğan, domates ve biberi küçük küçük doğrayın, maydanozu kıyın.
  4. Salçaları karıştırarak 1 çay bardağı suda çözdürün.
  5. Doğradığınız sebzeleri, salçalı suyu, tuzu, karabiberi ve 1 adet limonun suyunu mercimek ve bulgurların üzerine ekleyin, güzelce karıştırın.
  6. Hazırladığınız bat yemeğini salamura asma yapraklarıyla servis edin.
Büfe Usulü Islak Hamburger

Büfe Usulü Islak Hamburger

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Füme Kaburgalı Hamburger

Füme Kaburgalı Hamburger

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pastane Usulü Mini Pizza

Pastane Usulü Mini Pizza

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Urfa Usulü Patlıcan Kebabı

Urfa Usulü Patlıcan Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bakla Yemeği

Bakla Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce