Barbunya Pilaki

2023-09-16 16:10:50 - Yemeklik.com.tr

Elli gram pişmiş ile yüz gram barbunyanın aynı miktarda protein içerdiğini biliyor muydunuz? Eh artık bildiğinize göre yı daha sık tüketebilirsiniz. Hem içerdiği B ve E vitamini yoğunluğu sağlık açısından bakıldığında barbunyayı öğünlerinize sıklıkla konuk etmek için mükemmel bir bahane. Daha önce barbunya pilaki imizi denemeyenler var ise bu tarifi çok seveceğinizi de hatırlatmak istedik!

Yazın gelişini, yazın sıcaklığını ve etkisini çok net görebildiğimiz yer bence sofralarımız. Sofralarda gözükmeye başladığında, yemekler hafiflediğinde anlıyoruz ki evet işte yaz geldi! Hal böyle olunca barbunya pilaki sofralarımıza, öğünlerimize misafir olmak için can atıyor adeta.

Pazardan mevsiminde aldığımız barbunyalar sabırla ayıklanıp, bir miktar haşlanıp, konservelere, buzdolabı poşetlerine girmeye başlamadan bol bol tüketip, depolayalım o halde. Elinizin lezzeti bol, sofranızın muhabbeti daim olsun.

Barbunya Pilaki Tarifi İçin MalzemelerBarbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Barbunyaları yıkayın ve ayıklayın. Sonra tekrar bol suyla yıkayın.
  2. Havucun dış yüzeyini soyduktan sonra halka halka dilimleyin. Patatesin de kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
  3. Soğanı da yemeklik doğradıktan sonra bir tencereye zeytinyağını alın, ince ince kıymış olduğunuz sarımsaklarla birlikte pembeleşene dek kavurun.
  4. Ardından havucu ve patatesi ekleyin. 4 dakika kadar daha kavurun.
  5. Ardından barbunyaları ekleyip karıştırın ve kabuğunu soyup rendelediğiniz domatesleri ve salçayı da ekleyip güzelce karıştırın.
  6. Son olarak suyunu, tuzunu ve şekerini ilave edip, kısık ateşte 25 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  7. Kontrol edin ve barbunyalar yumuşadıysa altını kapatıp, oda ısısına gelene dek kapağını açmayın.
  8. Sonra bir servis tabağına alın, üstüne sızma zeytinyağı gezdirin ve maydanozla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi