Barbekü Sos

2023-09-17 00:51:53 - Yemeklik.com.tr

Izgara ve tamamlayıcı tadı barbekü sos tarifi var sırada. BBQ sos da derler ona, bilirsiniz. Kendine has is tadı, acısı, tatlısı ve ekşisiyle hemen hemen tüm damak tatlarına hitap eder.

Kuru ve tohum yapıdaki baharatları yüksek ısıda kavurup sosa katmak ve mümkünse ev yapımı et suyu eklemek lezzete lezzet katan püf noktalarından sadece ikisi.

Kapağı sıkıca kapalı kavanozda, her buzdolabında bulunmalı bizce.

Barbekü Sos Tarifi İçin MalzemelerBarbekü Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.
  2. Kimyon ve kişniş tohumlarını kalın tabanlı bir tavada, yüksek ısıda kısa bir süre kavurun. Tatlarının ortaya çıkmasını ve sosa hafif bir is tadının hakim olmasını sağlayın.
  3. Kavrulmuş baharatları bir kenara alıp aynı tavaya zeytinyağını aktarın. Doğranmış soğan ve sarımsakları yüksek ısıda kavurmaya başlayın.
  4. Rendelenmiş taze zencefili katıp kavurma işlemini sürdürün. Tercihen ev yapımı domates sosu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  5. Acı-tatlı ve ekşi tat dengesini sağlamak için; pul biber, tuz, taze çekilmiş tane karabiber, limon suyu ve pekmez ilave ettiğiniz sos karışımını karıştırın.
  6. Kırmızı şarap sirkesi ve et suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Rondodan geçirdiğiniz sosu ızgara et ve tavuk ürünlerinin yanında tamamlayıcı bir tat olarak servis edin, tariflerde kullanın.

Daha Fazla Gönderi