Bamya

2023-09-17 00:04:19 - Yemeklik.com.tr

Evet biraz nazlı bir yemek, iyi sonuç vermesi için na harfiyen uyulmalı. O bamyaların tek tek temizlenmesi hafif çileli bir süreç, bıçağın ucu bir kaçtı mı görüntü fena. Hepsi kabul. Ama bir o kadar da güzel bir bamya. Tarifinde yer alan taze sıkılmış limon suyunun payı büyük bunda.

Seveni olduğu kadar sevmeyeni de bol olan ni annemizin tarifiyle hazırladık. Bol sulu ve domatesli etsiz bamya yaptık. Mis gibi oldu, mis! Şimdiden deneyeceklere afiyetler olsun!

Bamya Tarifi İçin MalzemelerBamya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bamyaları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Keskin bir bıçakla sap kısımlarının etrafında hareket ettirip çok fazla derine inmeden koni şeklinde kesin. Üzerine su ve limon suyu ekleyip bamyaları en az 15 dakika bekleyin.
  2. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını ekleyin. Soğanlar renk alana kadar kavurun.
  3. Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Yemeklik doğranmış domatesleri de ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
  5. Ardından suyu süzülmüş bamyaları ekleyin.
  6. Bamyaların üzerine limon suyunu ekleyin.
  7. Üzerine tuz ile sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. İlk 10 dakika karıştırmadan pişirmeye bırakın. Sümüklenmemesi için çok karıştırmadan, tencereyi sallayarak karıştırmaya çalışın.
  8. Bamyaların diriliği gittiğinde ve suyunu hafif çektiğinde ocağın altını kapatın.
  9. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi