Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay
2023-09-17 00:15:12 - Yemeklik.com.tr
Katkısız, sağlıklı ve el yapımı buzlu çaylar ’ü farklı kılan diğer bir unsur. Birbirinden lezzetli ve tuzlu ürünleri serinleten çaylar ile tamamlayabilirsiniz.
Bu lezzetin tadına bakıp, tarifini sizler için aldık.
Fotoğraf: Zeynep Turanlı
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay Tarifi İçin Malzemeler- 1 Litre Sıcak Su
- 2 Yemek Kaşığı Tirebolu çayı
- 2 Adet çubuk Tarçın
- 3 Yemek Kaşığı Bal
- 1 Tatlı Kaşığı Esmer şeker
- 1 Adet Mango
- Tirebolu çayını çay süzgecine alın ve sıcak suda 10- 15 dakika kadar bekleterek, demleyin.
- Mangoyu ortadan ikiye kesin. Yarısını kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
- Kalan yarısını servisinde kullanmak için kabuklu bir şekilde ince ince dilimleyin.
- Demlenen çaya bal ve esmer şekeri ekleyin ve karıştırın. Çubuk tarçınları katın. Küp şeklinde kestiğiniz mangoyu ilave edin.
- Nane yaprakları, mango dilimleri ve buz küpleri ile harmanladıktan sonra soğuk olarak servis edin.