Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay
Katkısız, sağlıklı ve el yapımı buzlu çaylar ’ü farklı kılan diğer bir unsur. Birbirinden lezzetli ve tuzlu ürünleri serinleten çaylar ile tamamlayabilirsiniz.
Bu lezzetin tadına bakıp, tarifini sizler için aldık.
Fotoğraf: Zeynep Turanlı
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre Sıcak Su
- 2 Yemek Kaşığı Tirebolu çayı
- 2 Adet çubuk Tarçın
- 3 Yemek Kaşığı Bal
- 1 Tatlı Kaşığı Esmer şeker
- 1 Adet Mango
Ballı, Tarçınlı, Mangolu Buzlu Çay Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tirebolu çayını çay süzgecine alın ve sıcak suda 10- 15 dakika kadar bekleterek, demleyin.
- Mangoyu ortadan ikiye kesin. Yarısını kabuğunu soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
- Kalan yarısını servisinde kullanmak için kabuklu bir şekilde ince ince dilimleyin.
- Demlenen çaya bal ve esmer şekeri ekleyin ve karıştırın. Çubuk tarçınları katın. Küp şeklinde kestiğiniz mangoyu ilave edin.
- Nane yaprakları, mango dilimleri ve buz küpleri ile harmanladıktan sonra soğuk olarak servis edin.