Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Ballı Fındıklı Poriç

Yulaf ezmesinin çok faydalı olduğu ve tok tuttuğu bilinir. Kimisi yulafı sütle, kimisi yoğurtla, kimisi yumurtaya katarak, kimisi de kurabiye yaparak tüketmeyi tercih eder.

En popüler iki tüketim şekli, sütle yulafı karıştırıp gece boyunca o karışımı buzdolabında “uyutmak” veya yulafı sütte pişirmek. Bugün vereceğimiz minimalist tarif az malzemeyle çok lezzet vaat ediyor. Çünkü tarçın ve balın mükemmel uyumundan faydalanıyoruz. Poriçimizi fındıkla zenginleştirip kahvaltımızı taçlandırmak için sizleri mutfağa alalım.

Ballı Fındıklı Poriç Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 çay Bardağı Yulaf Ezmesi
  • 2 çay Bardağı Yağsız Süt
  • 1 Tutam Toz Tarçın
  • 1 Tatlı Kaşığı Bal
  • 1 Avuç Fındık
Ballı Fındıklı Poriç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yulaf ezmesini, sütü, balı ve tarçını ocağa almadan önce iyice karıştırın.
  2. Ocakta en kısık ateşte kaynayıncaya ve yulaflar lapalaşana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Bir kaseye alıp, soğumasını bekleyin. Ardından fındıkları üzerine koyup servis edin. Afiyet olsun.
Tek Tencere Makarnası

Tek Tencere Makarnası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakallı Kremalı Kek

Portakallı Kremalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Muzlu Smoothie Bowl

Elmalı Muzlu Smoothie Bowl

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çıtır Nohutlu Semizotu

Çıtır Nohutlu Semizotu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rulo Omlet

Rulo Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce