Ballı Bademli Pasta
2023-09-30 11:47:31 - Yemeklik.com.tr
Ballı bademli pasta yapmayı denediniz mi? Diğer adı ‘Bienenstich’ ile de tanınan enfes, çok hafif bir pasta. Görüntüsü ise harika! Haydi sizi mutfağa alalım.
Ballı Bademli Pasta Tarifi İçin Malzemeler- Keki İçin:
- 2 Adet Yumurta
- 1,5 çay Bardağı şeker
- 1 çay Bardağı Süt
- 1 çay Bardağı (1 Parmak Eksik) Sıvı Yağ
- 3 çay Bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 100 Gram Badem
- Kreması İçin:
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1/2 Su Bardağı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Labne
- 1 Paket Krem şanti
- Üzeri İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Bal
- Sırası ile malzemeleri çırpıyoruz, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba eşit şekilde yayıyoruz. Üzerine 100 gram (arzuya göre daha az olabilir) badem serpip 170 derecede ısınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
- Kek soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz.
- Krema için süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Üzerinin kabuk tutmaması için streç filmle kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra toz şanti ve labneyi ilave edip mikser ile çırpıyoruz.
- Servis tabağına pastamızın ilk katını alıp kremamızı sıkıyoruz. Sonra diğer katını üzerine koyuyoruz. 2 yemek kaşığı balı tavada ısıtıp bademlerin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.