Balık Biber Turşusu

2023-09-17 01:07:40 - Yemeklik.com.tr

Taze taze dalından kopardığınız balık biberleri ne yapsam diye düşünüyorsanız, size çok leziz ve pratik bir önerimiz var. Üstelik uzun süre saklayabileceğiniz şekilde! Balık biberlerle çok güzel bir yapıyoruz bugün. Hem aromatik, hem az malzemeli bir turşu bu. Sadece birkaç gün içerisinde yenmeye hazır hale gelen bu turşuya tüm ev ahalisi bayılacak.

Turşuyu kurmadan önce balık biberlerinizin acı olup olmadığını kontrol etmekte fayda var Genelde acısız olsa da cinsine ve yetiştiği yere göre acı da olabiliyor. Bizce her iki hali de güzel, damak zevkinize göre dilediğinizi seçerek tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Balık biber turşusu tarifi tam ölçülü, denenmiş ve en pratik haliyle sizler için burada!

Balık Biber Turşusu Tarifi İçin MalzemelerBalık Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Orta ateşte ısıttığınız tavaya balık biberleri dizin.
  2. Alt kısımlarını 4-5 dakika pişirdikten sonra çevirip diğer tarafını da pişirin. Ardından ocaktan alın.
  3. Defne yaprağının yarısını, 1 adet dilimlenmiş sarımsağı, tane karabiberleri kavanozun dibine yerleştirin.
  4. Sıcakken kavanoza balık biberleri yerleştirip üzerinden kaşıkla bastırıp sıkıştırın. Kalan sarımsağı ve defne yaprağının diğer yarısını üzerine ekleyin.
  5. Tuz ve şekeri üst kısmına dökün.
  6. Ardından sirkeyi ekleyin. Sirkeyi eklediğinizde tam biberleri örtecek çizgide olmalı, eğer az kaldıysa biraz daha sirke ekleyin.
  7. Son olarak zeytinyağını ekleyin ve kapağını sıkıca kapatın.
  8. Kavanozu ters çevirin, üzerini bir bezle örterek veya sararak dinlenmeye bırakın. 2-3 gün içerisinde tüketime hazır hale gelecektir, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.

Daha Fazla Gönderi