Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #makarna

Bal Kabaklı Ispanaklı Lazanya

Daha önce böyle bir yemediğinize eminiz! en lezzetli ve üstelik vejetaryen hali ile sizlerle buluştuğumuz için mutluyuz. Bu tarifte ve ıspanağı kullanıyoruz, et ile yapılan lazanyalardan çok daha güzel bir sonuç elde ediyoruz.

Güzel bir akşam yemeği sofrasında, hazır tam mevsimi iken, bu tarife bir şans verin. Sofraya getirdiğiniz anda tüm misafirleriniz bayılacak! Nefis bir beşamel sos ve mozzarella eklendiğinde muazzam bir doku elde ediyoruz; dedik ya, her çatalda sizi çok farklı boyutlara götürecek bir tarif bu! Şimdiden afiyet olsun!

 

Bal Kabaklı Ispanaklı Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Paket Lazanya
  • Bal Kabağı Püresi İçin:
  • 150 Gram Bal Kabağı
  • 1,5 çay Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Beşamel Sos İçin:
  • 2,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
  • 1/4 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/4 çay Kaşığı Muskat Cevizi Rendesi
  • Ispanak Harcı İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 400 Gram Dondurulmuş ıspanak
  • Araları İçin:
  • 200 Gram Rendelenmiş Mozzarella Peyniri
  • Üzeri İçin:
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 6-7 Yaprak Taze Adaçayı
Bal Kabaklı Ispanaklı Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bal kabaklarını bir tencereye alın ve üzerine suyla birlikte tuzu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yumuşadıktan sonra püre haline getirin.
  2. Beşamel sos için; tereyağını bir sos tenceresinde kızdırın. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika kadar kavurun. Süt, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesini de ekledikten sonra koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak pişirin. Beşamel sos ile bal kabağı püresini birleştirin ve güzelce karıştırın.
  3. Ispanak harcı için; zeytinyağıyla birlikte soğan ve sarımsakları soteleyin. Dondurulmuş ıspanakları da tavaya aldıktan sonra 3-4 dakika soteleyin ve ocaktan alın.
  4. Derin bir tencerede bol tuzlu suyu kaynatın. Lazanya yapraklarını yaklaşık 30-40 saniye kaynar suda bekletip ayrı bir kaseye koyduğunuz soğuk suya alın.
  5. Lazanyayı pişireceğiniz fırın kabının tabanına bir miktar beşamel sos koyun ve yayın. Üzerine bir sıra lazanya dizdikten sonra tekrar beşamel sostan koyup yayın. Ardından ıspanaklı harç ve mozzarella peyniri serpiştirip aynı işlemi malzemeler bitene kadar yapın.
  6. En üst katına sadece beşamel sos ve mozzarella peyniri serpiştirip 190 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Üzerine gezdirmek için; ocakta tereyağıyla birlikte adaçayını kızdırın.
  7. Lazanyayı fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip üzerine adaçaylı tereyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!
Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişne Jöleli Kek Tart

Vişne Jöleli Kek Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yulaf Ezmeli Fit Pancake

Yulaf Ezmeli Fit Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Havuçlu Toplar

Pratik Havuçlu Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Pırasa

Fırında Pırasa

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce