Bal Kabaklı Çörek

2023-09-16 23:34:50 - Yemeklik.com.tr

(Cinnamon Rolls) olarak da bilinen tarçınlı çörek tarifine bal kabağı püresi katıp bal kabaklı   tarifine imzamızı attık. Maya kullanarak hazırladığımız hamuru oda ısısında dinlendirdik. Şeker ilavesiz olarak hazırladığımız bal kabağı püresi, tarçın, toz şeker ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle sardık, sarmaladık. Rulo şeklinde kestiğimiz hamurları, fırın tepsisine aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış fırında hafif bir renk alana kadar pişirdik. O da yetmedi üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirdik. Tahinin de çok yakışacağını düşündük, bu öneriyi uygulamayı sizlere bıraktık.

i ev mutfağında hazırlayanların yorum ve lezzet puanlarını rica ettik, hamurun ele yapışmayan bir kıvam alması için unu kontrollü olarak ilave etmeleri gerektiğinin altını bir kez daha çizdik.

Bal Kabaklı Çörek Tarifi İçin MalzemelerBal Kabaklı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İnstant mayayı; ılık süt ve toz şekerle karıştırıp mayanın aktive olması için kısa bir süre oda sıcaklığında bekletin.
  2. Elenmiş unun belli bir bölümünü karıştırma kabına alın. Orta kısmını çukur gibi açın. Kenar kısımlarına tuz serpiştirin.
  3. Aktive olan maya karışımı, yumurta, tereyağı ve bal kabağı püresini karıştırma kabına alın. Kenar kısımlarda kalan unu ortaya doğru alıp hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  4. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde etmek için kalan unu azar azar ekleyip yoğurma işlemini sürdürün.
  5. Yumuşak bir kıvam alan hamuru, hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen şeklinde açın. Çok ince olmamasına özen gösterin.
  6. Kenar kısımlarda hafif boşluk bırakıp tarçınla karıştırdığınız haşlanmış bal kabağı püresini üzerine yayın. Toz şeker ve ince çekilmiş ceviz içini serpiştirin.
  7. Kenar kısımlardan başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın. Keskin bir bıçak yardımıyla 10 eşit parçaya böldüğünüz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Mayalanıp daha da büyümesi için oda ısısında, 30 dakika kadar bekletin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin.
  9. Çöreklere en eğlenceli dokunuşu yapmak için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız beyaz çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
  10. Fırından çıkardığınız ve kısa bir süre dinlendirdiğiniz çöreklerin üzerine eritilmiş beyaz çikolatayı gezdirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi