Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi

2023-09-20 18:55:12 - Yemeklik.com.tr

Fellah köftesini bir kez de böyle deneyin. Tüm tatların birbirine olan uyumuna bayılacaksınız. Fellah köftesi ise kıvamı tam tutacak sizi hiç yormayacak. Bal kabağı ve nohutlu fellah köftesi tarifi için mutfağa geçin.

Bal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi Tarifi İçin MalzemelerBal Kabağı ve Nohutlu Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fellah köftesi için soğanı rendeleyin.
  2. İnce bulgur, sıcak su, irmik, soğan rendesi, yumurta, salça ve unu karıştırıp yoğurun. Tuzunu biberini ekleyin.
  3. Nohut büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzla şekil verin. Köfteleri unlanmış tepsiye dizin.
  4. Derin bir tencereye bolca kaynar su ve tuz ekleyin. Su fokurdadığında hazırladığınız köfteleri içerisine dikkatlice atın ve 5-6 dakika kadar haşlayın. (bu aşamada pişip pişmediğini test etmek için tadabilirsiniz)
  5. Bal kabağını tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Şeker, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp 200 derecede 12 dakika pişirin.
  6. Tabağın köşesine bal kabaklarını yayın. Tabağın ortasına sarımsaklı yoğurt yayın.
  7. 1-2 yemek kaşığı tereyağını genişçe bir tavaya alın eritin ve nohut ve hazırladığınız fellah köftesini soteleyin.
  8. Ocaktan almadan pul biber ve tuz ilave edin. Köfteleri Hazırladığınız tabağa yoğurdun üzerine ekleyin.
  9. Lavaş ekmeklerini küp küp doğrayıp az yağda kızartın. (çok ince oldukları için hemen yanabilir başından ayrılmayın.)
  10. Son dokunuş olarak kızarttığınız ekmekleri de üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi