Bal Kabağı Sote
2023-10-08 22:04:10 - Yemeklik.com.tr
Bal kabağını sadece tatlı olarak değil meze olarak tüketebileceğiniz çok farklı çok lezzetli bir tarifim var. Bal kabağı sote karşınızda.
Bal Kabağı Sote Tarifi İçin Malzemeler- 4 Dilim Bal Kabağı
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Kapya Biber
- 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Muskat Cevizi
- 1 Su Bardağı Su
- Üzeri için:
- 1 Kase Yoğurt
- 2 Diş Sarımsak
- 1 çay Kaşığı Nane
- Kabaklar küçük küçük, küp küp doğranır. Soğan ay ay doğranır. Kırmızı biber küçük küçük doğranır.
- Tavaya sıvı yağ konulup önce soğanlar konulur biraz kavrulur. Sonrasında kapya biber eklenir ve kavrulur.
- Tavaya kabaklar eklenir ve ara ara su konulur. Kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
- Tuz, muskat ve karabiber eklenir. Servis tabağına alınır.
- Sarımsaklar rendelenir ve yoğurtla karıştırılıp, soğuyan kabakların üzerine dökülür. Nane serpilir. Servise hazırdır, afiyet olsun.