Bal Kabağı Reçeli

2023-09-17 00:43:49 - Yemeklik.com.tr

Yavaş yavaş pazar tezgahlarında görmeye başladığımız bal kabaklarından reçel hazırlamaya var mısınız? Kabak reçelini, kıvamında hazırlamak ve daha lezzetli hale getirmek için birkaç minik püf noktası var. En nefisi kireçte yapılan olsa da bizim püf noktalarımızla, şekerde bekletilerek yapılanı da pek nefis. , , da kullanabileceğiniz nefis bal kabağı reçeli tarifimize buyurun hadi. Şimdiden ellerinize sağlık.

Bal Kabağı Reçeli Tarifi İçin MalzemelerBal Kabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakları minik minik doğrayıp,şekeri üzerine ilave edin.
  2. Şekerle birlikte bir gece boyunca kapağı kapalı bir şekilde bekletin.
  3. Kapağı açtığınızda şeker sulanmış olacak,hiç su ilavesi yapmayın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. Ara ara nazikçe karıştırın. Arzu ettiğiniz kıvama gelince limon suyunu ekleyin.
  5. 5 dakika sonra altını kapatın. Kavanozlara pay edin. Kapaklarını kapatın. Soğuduktan sonra servis edebilir veya kavanozlu bir şekilde serin ve kuru bir yerde muhafaza edin. Afiyetler olsun.

Daha Fazla Gönderi