Bal Kabağı Çorbası
2023-09-16 23:32:59 - Yemeklik.com.tr
Sonbaharın güzel tatlarından ile yapılabilecek bu , adeta şifa deposu. sıkılanlar, sıcak bir tas değişik arayanlar sizi mutfağa alalım. Bal kabağı çorbasında neler yok neler... Kuru soğan, maydanoz, kekik, sarımsak, tane karabiber... Dilerseniz yerine et suyuyla da hazırlanır bal kabağı çorbası. Dilerseniz de en klasik yöntemiyle hazırlayabilirsiniz. Karşınızda tüm kış afiyetle tüketebileceğiniz nefis mi nefis bal kabağı çorbası i!
Peki ya siz? Sizin en sevdiğiniz bal kabaklı tarif hangisi? Yorum olarak paylaşın bizimle, bal kabağı çorbamızı deneyip fikirlerinizi yazmayı da unutmayın. Sofralarınıza bugün bal kabağı çorbası tarifimiz konuk olsun! Afiyet olsun..
Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler- 3 Dilim Bal Kabağı (iri Dilim)
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Havuç
- 2 Litre Su
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Su Bardağı Et Suyu
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
- Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayarak çorba yapımına başlayın. Tavaya yağ ekleyin ve soğanları, sarımsakları, havuçları ekleyip kavurun.
- Doğranmış kabakları ve rendelenmiş patatesleri bir tencereye alın, üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatın.
- Kavurduğunuz soğanlı karışımın üzerine, bal kabaklı karışımı ekleyin ve karıştırarak pişirin.
- Kavurduğunuz harcı tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirin.
- Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın. Dilerseniz sütü sebzeleri çekmeden de ilave edebilirsiniz.
- Zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
- Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!