Baklava Yufkasında Levrek Fileto
2023-09-20 18:56:11 - Yemeklik.com.tr
Dışı çıtır yufka içinde ise buharda pişmiş, tadı damağınızda kalacak nefis bir balık var! Baklava yufkasında levrek fileto tarifi için sizleri mutfağa alalım.
Baklava Yufkasında Levrek Fileto Tarifi İçin Malzemeler- 2 Paket Levrek Fileto
- 1 Adet Soğan
- 7 Parça Baklavalık Yufka
- 1 Fincan Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Fincan Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Soğanları piyazlık doğrayalım. Sıvı yağın yarısını tavaya koyup kızınca da soğanları ekleyelim.
- Harlı ateşte pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Şekeri de ilave edip kontrollü bir şekilde karamelize olana kadar pişirelim.
- Tuzun yarısını ve karabiberi de ilave edip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir adet baklavalık yufkayı serip biraz yağlayalım.
- Tuzladığımız balığı yufkanın içerisine koyup üzerine karamelize ettiğimiz soğandan bir miktar koyalım.
- Yufkanın iki yanını da katlayarak balığı tamamen sarıyoruz. Bütün balık ve yufkaları bu şekilde hazırlayalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.