Baklava Semifreddo
Çıtır çıtır baklava yerken aynı zamanda kaymaklı semifreddo ile serinleyeceğiniz tam bir yaz tatlısı. Bu farklı tatlı tarifini mutlaka deneyin.
Bu gönderiyi Instagram'da gör
?Y ?OOK?OOK (@makeatshareblog_)'in paylaştığı bir gönderi
Baklava Semifreddo Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 Adet Baklavalık Yufka
- 60 Gram Eritilmiş Tereyağı
- Tabanı için:
- 100 Gram Fıstık Içi
- 35 Gram Pudra şekeri
- 30 Gram Tereyağı
- Şerbeti için:
- 1 çay Bardağı Su
- 1 çay Bardağı şeker
- Kaymaklı semifreddo için:
- 1 Adet Büyük Boy Yumurta
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 100 Gram şeker
- 200 Mililitre Krema
- 150-200 Gram Krema
Baklava Semifreddo Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklava yufkalarının her tarafını yağlayıp 2 katta bir şeker serperek pasta kalıbına yerleştirin. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için gerekli malzemeleri ocağa alın koyulaşana kadar pişirin.
- Taban için diğer malzemeleri bir kasede karıştırıp pişmiş tabana yayın.
- Sıcak olan şerbeti tabanın kenarları dahil her tarafına gelecek şekilde ıslatın ve kenara alın.
- Semifreddo için yumurtaları ve şekeri benmaride mikserle çırparak pişirin. Ayrı bir kapta kremayı kabartın.
- Başka bir kapta ev yapımı kaymağı blenderdan geçirin.
- Son aşama olarak spatula yardımıyla hepsini söndürmeden birleştirin. Hazır olan harcı tabana yayın ve dondurucuda en az 6-7 saat dinlendirin.