Yemeklik.com.tr 2 hafta önce

Baklava Nasıl Kesilir, Baklava Kesimi

Bayramlar başta olmak üzere özel günlerde, kutlanacak anlar söz konusu olduğunda hemen aklımıza düşen tatlılardan baklava tarifinin en önemli noktalarından birine değiniyoruz bugün: Baklava nasıl kesilir, baklava kesimi tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir adım adım anlatıyoruz.

İster klasik isterseniz de pratik baklava tarifi uygulayın, hemen aşağıdaki baklava kesim tekniklerini uygulayarak kısa sürede kolayca baklavanıza şekil verebilir, her baklava diliminin eşit boyda olmasını, iç harcının her dilime benzer miktarlarda gelmesini sağlayabilirsiniz.

Soğuk baklava gibi farklı baklava türlerinde kesim açısından farklılıklar söz konusu olsa da (kare kesim gibi) biz şimdi klasik bir baklava dilimi elde etmenizi sağlayacak baklava kesim tarifini vereceğiz size. Bu bilgileri, evde kendi elleriyle baklava tarifi uygulamak isteyen herkes bilmeli.

Baklava Nasıl Kesilir, Baklava KesimiTarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
  • 1,5 Su Bardağı Nişasta
  • İç harcı için:
  • 2 Su Bardağı Ceviz Içi (iri çekilmiş)
  • Şerbeti için:
  • 4 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
  • Üzeri için:
  • 200 Gram Tereyağı (eritilmiş)
  • 1/2 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
Baklava Nasıl Kesilir, Baklava KesimiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yukarıdaki malzemelerle baklava yufkalarını hazırlayın. Tepsiye ya da borcama baklava yufkalarını, ceviz içini ve üzerine yeniden baklava yufkalarını yerleştirin ve kesime hazır hale gelin.
  2. Ardından keskin bir bıçakla baklavayı önce artı (+) şeklinde kesip 4 üçgen parça elde edin. Bu üçgen parçalardan birine orta kısmından tepsi kenarına doğru kesik atın ve ona paralel olacak şekilde iki tarafına da çizgiler çekerek kesin.
  3. 4 büyük üçgen parça için de aynı işlemi tekrar edin. Ardından görseldeki gibi paralel çizgilere verev olacak şekilde kesikler atıp yıldız şekline benzer bir şekilde baklava kesimini tamamlayın.
  4. Dilimlediğiniz baklavanın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı karışımını gezdirip 140 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika kontrollü pişirin.
  5. Kızaran baklavanızı fırından çıkarıp ilk sıcağını atmasını bekledikten sonra şerbetle buluşturup dinlendirin. Ev yapımı baklava tarifiniz hazır. Afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Alinazik

Kuşbaşı Etli Alinazik

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Meyveli Yoğurt

Meyveli Yoğurt

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yumuşacık Açma

Yumuşacık Açma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Sebzeli Armut Salatası

Sebzeli Armut Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
İzmir Usulü Şambali Tatlısı

İzmir Usulü Şambali Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce