Baharatlı Modern Tavuklu Pilav

2023-10-08 22:04:06 - Yemeklik.com.tr

Tavuklu pilav hiç olmadığı kadar iddialı! Baharatların uyumu, sebze dokunuşu ve şık sunumu ile kim bilir kaç misafir ağırlayacaksınız bu tabakla!

Baharatlı Modern Tavuklu Pilav Tarifi İçin MalzemelerBaharatlı Modern Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk butları soğan, defne yaprağı ve tane karabiber ile haşlanır. Haşladıktan sonra suyunu süz ve pilav için ayrılır. Tavukları lif lif ayırdıktan sonra tuz ve baharatlar ile güzelce harmanlanır.
  2. Pilav için pirinçleri tuzlu kaynar suda bekleterek işe başlayabilirsiniz. Kuş üzümlerini de kullanana kadar kaynar suda bekletilir. Bekleyen ve nişastadan arınan pirinçleri tereyağı ve ayçiçek yağında saydamlaşana kadar kavrulur.
  3. Çam fıstıkları da pirinçle birlikte kavrulur. Üzümler ve tüm baharatlar eklenir, kokularını duyduğunuzda pilavının üzerine suyunu ekleyebilirsiniz. Suyunu çekince pilav demlenmeye bırakılır.
  4. Kabağın kabuklarını soyulduktan sonra uzunlamasına dikey yarım santimlik boyuna dilimler kesilir. Eğer ince kesmezseniz pişse de şekil verirken kırılabilir. Zeytinyağında yağsız tavada ızgara yapılır ve kenara alınır.
  5. Bir kase içerisine kabaklar kasenin dibini kaplayacak şekilde dizilir, içerisine pilav koyulur ve kabakların dışarda kalan kısımları pilavla örtülür.
  6. Kase ters çevrilir ve yanlarına baharatlı tavuklar koyarak servis yapılır.
  7. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi