Baharatlı Kruton

2023-09-17 01:08:49 - Yemeklik.com.tr

Evde kalan dilimleri bayatlamaya yüz tuttuğunda, onlardan çabucak vazgeçecek değiliz elbette. Baharatlı kruton tarifi onları değerlendirmek için var. Çavdar, tam tahıllı, , , , tost ekmeği fark etmez belirli bir kalınlıkta dilimlenmiş tüm ekmek dilimlerinden kruton yani diğer bir adıyla ısıl işlem görmüş baharatlı ekmek küpleri hazırlanabilir. Biz bu tarifte tavada yapmayı tercih ettik, siz dilerseniz 190 derece fırında, alt-üst ayarda 15 dakika pişirerek yine aynı sonucu elde edebilirsiniz.

Zeytinyağı, sarımsak, taze ve kuru baharatlarla tatlanan ekmek küplerinizi; kaşık kaşık içtiğiniz çorbaları, dip sosları daha da lezzetlendirmek üzere kavanozlayarak saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Baharatlı Kruton Tarifi İçin MalzemelerBaharatlı Kruton Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ekmeklerinizi küpler halinde doğrayın.
  2. Minik bir kaseye zeytinyağını, kekiği, pul biberi, toz kırmızı biberi, sarımsağı ve karabiberi ekleyin. Karıştırın.
  3. Tavaya ekmekleri alın ve dilediğiniz renge gelene kadar kavurun. Üzerine yağ karışımını ekleyin ve son 1 kez çevirdikten sonra ocaktan alın. Bu aşamada fırın kullanmak isterseniz 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakikada pişirebilirsiniz.
  4. Krutonlarınız hazır. Keyifle tüketmeniz dileğiyle. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi