Baharatlı Karamelli Havuçlu Kek

2023-09-30 11:47:48 - Yemeklik.com.tr

Havuçlu kek bahane; mutfaktan yayılan mis gibi tarçın, zencefil, karanfil kokuları şahane. Bir dilim kek, çaya ve kahveye eşlik etsin diyenlere tarif gelsin o zaman. Baharatlı karamelli havuçlu kek tarifi için haydi mutfağa!

Baharatlı Karamelli Havuçlu Kek Tarifi İçin MalzemelerBaharatlı Karamelli Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kek için tereyağı ve toz şeker kremsi hal alana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır. Sıvı yağ ve kefir eklenip çırpılır.
  2. Kuru malzemeler elenerek eklenir. Çırpmadan spatulayla karıştırılır. Havuç ve ceviz eklenip karıştırılır.
  3. Karışım, tabanı ve orta bölümü yağlanıp unlanan 26 cmlik kek kalıbına aktarılır. Önceden alt üst ayarda ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirilir. 30 dakikadan sonra kürdan batırılır, temizse pişmiştir.
  4. Fırından alınır, ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan ters çevrilerek servis tabağına aktarılır.
  5. Soğuk sıvı krema, pudra şekeriyle kıvam alana kadar çırpılır. Labne, kremanın havası söndürülmeden karıştırılarak eklenir. Buzdolabında bekletilir.
  6. Kalın tabanlı sos kabına toz şeker yayılır. Orta-kısık ısıda hiç karıştırmadan karamel rengi alana kadar (bu esnada şekerin yanmamasına dikkat edilir) eritilir. Tereyağı eklenip sürekli karıştırılır.
  7. Krema eklenir yine sürekli karıştırılır. (Daha akışkan istenirse 2-3 yemek kaşığı daha krema eklenebilir). İstenirse ceviz eklenir. Kekin üzerine krema yayılır. Ilınan karamel sos, kenarlardan akıtılır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi