Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Karışım

2023-10-08 22:06:33 - Yemeklik.com.tr

''Aman güçten düşmeyelim, bağışıklık sistemini koruyalım'' dediğimizde elimizin gitmesi gereken baharatlardan birisi zerdeçal. Zencefille birleştiğinde vücudumuzun etrafında görünmez bir kalkan oluşturur. Hastalıklara karşı bizi daha güçlü yapar, vücudumuzun mikroplardan arınmasına da katkısı büyük olur. Doğanın bize sunduğu bu en büyük şifa kaynaklarının etkisini birkaç malzeme daha ekleyerek arttırabilir, bağışıklık sistemimizi daha da dayanıklı hale getirebiliriz. Her şeyin şifası biraz kendimizde biraz da doğada saklı aslında.

Karşınızda bağışıklık sistemini güçlendiren karışım! Enerjinizi de yerine getirecek bu karışımı mutlaka hazırlayın ve 1 yemek kaşığı tüketin. Karabiber ve zeytinyağını, zerdeçal içerisinde aktif madde olan curcumin emilimi ve sindirimi için ekliyoruz, dilerseniz onların miktarlarını azaltıp, artırabilirsiniz fakat verim alabilmek için muhakkak eklemelisiniz.

Not: Bu besinlerden herhangi birine ya da birden fazlasına alerjisi olanların tüketmesini önermiyoruz. Bu besinlerden herhangi birini tüketmeniz doktorunuz tarafınca yasaklıysa yine doktorunuza danışmadan tüketmemelisiniz.

 

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Karışım Tarifi İçin MalzemelerBağışıklık Sistemini Güçlendiren Karışım Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Taze zencefilin kabuğunu soyun ve minik minik doğrayıp küçük boy bir kavanozun içerisine alın.
  2. Zerdeçal, zeytinyağı ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın. 3 gün içerisinde tamamını tüketin.
  3. Buzdolabında saklarsanız zeytinyağı donacaktır. Güneş almayan, serin bir alanda en kısa sürede tüketmek üzere muhafaza edin. Tüketmeden önce karıştırın. Sabah-akşam 1 yemek kaşığı tüketebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi