Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #diyet

Bademli Pazı Kavurma

Vegan ve vejetaryen hayat tarzını benimseyenleri, diyettekileri ve sebze severleri çok mutlu edecek bir ana yemekle karşınızdayız bugün. Besin deposu oluşu ve lezzetiyle mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden olan pazı, başrolde!

Haydi sizi mutfağa alalım, bir an önce işe koyulalım. Kavrulan bademler pazı yapraklarıyla buluşsun, baharatlarla tatlanan yolculuk tabakta son bulsun. Dokusu, aroması ve tadıyla bambaşka bir lezzet oluşsun.

Bademli Pazı Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Demet Pazı
  • 1 Adet Soğan
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Bardağı çiğ Badem
  • 1/4 çay Kaşığı Toz Kişniş
Bademli Pazı Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tavada soğanları zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
  2. Üzerine çiğ bademleri ilave edin ve hafif renk alana dek soteleyin.
  3. Doğranmış pazıları da tavaya alıp tuzla tatlandırın ve 3-4 dakika soteleyip ocaktan alın. Afiyet olsun!
Yalancı Truff

Yalancı Truff

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tereyağsız Tahinli Kurabiye

Tereyağsız Tahinli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Köfte Patates

Fırında Köfte Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şeftali Soslu Profiterol

Şeftali Soslu Profiterol

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye

Katı Yağsız Tam Buğday Unlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce