Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Badambura Poğaça

Şekline bakakalmayın! Emin olun, tadı daha güzel Çay saatlerinizin vazgeçilmesi olacak bu nefis poğaçaları yapmak için malzemeler hazırlansın, çaylar demlensin!

Badambura Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1/2 çay Bardağı Su
  • 100 Gram Margarin
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Instant Maya
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Kase Beyaz Peynir
Badambura Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, su, eritilmiş margarin, şeker, tuz, yumurta ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Yarım saat dinlendirin.
  4. Hamuru çok ince olmayacak şekilde açın.
  5. Üzerine eritilmiş margarin sürün.
  6. Rulo şeklinde sarın.
  7. Bir parmak kalınlığında kesin.
  8. Parçayı yan çevirip çukur oluşturun.
  9. Çukura iç harç ekleyip, hafifçe kapatın.
  10. Ters çevirip tepsiye dizin. (Kapattığınız kısım altta kalacak)
  11. Üzerlerine eritilmiş margarin sürün.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
Fırın Poşetinde Kuru Dolma

Fırın Poşetinde Kuru Dolma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karabuğday Ekmeği

Karabuğday Ekmeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce
Orijinal Sultan Kebabı

Orijinal Sultan Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Usulü Aşure

Ev Usulü Aşure

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Domates Konfit

Domates Konfit

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce