Ayvalık Tostu

2023-09-17 00:48:33 - Yemeklik.com.tr

Ekmeğin tost olarak yenilmesi neredeyse Eski Mısır’a kadar dayanıyor, ancak onlar bizim bugün yaptığımız gibi keyif için değil, ekmeğin nemini alarak daha uzun süre saklayabilmek için tost yapıyorlarmış.

Asırlar geçtikçe tost da kendini güncellemiş ve iyi ki de güncellemiş. Yoksa o meşhur, o harika, o nefis Ayvalık tostu ile nasıl buluşurduk. İçinde bir tost severin arayacağı neredeyse tüm malzemeleri barındıran, yapması kolay yemesi muazzam bir lezzet kendisi. Tost deyip geçmeyin zira kendisine sadece bir olarak davranmak ayıp olur.

Kesinlikle kallavi bir ya da ana yemek gücünde ve oldukça da tok tutuyor. Biz klasik sizlerle paylaşıyoruz, siz ekleme ya da çıkarma yaparak tostunuza başka bir hava da katabilirsiniz. Damak sizin, keyif sizin. Şimdiden afiyetler olsun.

Ayvalık Tostu Tarifi İçin MalzemelerAyvalık Tostu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle sosis ve salamları ince uzun, jülyen olarak doğrayın. Sucukları da halka halka doğrayın. Tavada az miktar sıvı yağ ile sırayla pişirip kenara alın.
  2. Daha sonra tost makinesine ekmekleri yerleştirin ve iz çıkması için ekmeklerin üstüne elinizle bastırın.
  3. Kaşar peynirini dilimleyin ve ekmeklerin üzerine koyun.
  4. Pişen sucukları peynirin üzerine yerleştirin.
  5. Salam ve sosisleri de ekleyin. Diğer ekmek dilimiyle üzerini kapatın ve tost makinesinde 3 dakika pişirin.
  6. Ardından dilim domatesleri de yerleştirin ve ekmeğin üzerine tereyağı sürüp 1 dakika daha pişirin.
  7. Kaşarlar eridikten sonra dilerseniz dilimlenmiş kornişon turşu, ketçap ve mayonez ilavesiyle sıcak sıcak servis edin.
  8. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi