Ayva Marmelatı

2023-09-17 00:43:58 - Yemeklik.com.tr

Sonbaharı güzelleştiren ların çiçeği, rengini çekirdeğinden alan ayva marmelatı tarifi... İçi sulu ekmek ayvaları bol suda yıkanıyor, çekirdekleri alınıyor, sert göbek kısımları temizleniyor, kararmaması için taze sıkılmış limon suyu ilaveli suda bekliyor. Bitmiyor, kabukları hafif de renk vereceğinden soyulmuyor. Su ve toz şeker derin bir tencerede kaynıyor. Rendenin kalın kısmıyla rendelenen ayvalar tencereye alınıyor. Tıngır mıngır kaynıyor. Limon suyu kıvama, karanfil ve çubuk tarçın tada destek oluyor. Kızarmış ekmekler şenleniyor, damaklar mest oluyor.

Peki sorarız şimdi ve cevapları da bekleriz bir bir. Ayva marmeladını hazırladık hazırlamasına da sizin en sevdiğiniz marmelat tarifi hangisi? Yazın bize, mutfağa girip birlikte pişirelim. Bu arada sevenleri de böyle alalım.

Ayva Marmelatı Tarifi İçin MalzemelerAyva Marmelatı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ayvaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini de ayrıca ayıklayın.
  2. Ayvaları küp küp doğrayın ve çekirdekleriyle birlikte tencereye alın.
  3. Üzerine şekeri ekleyin. Mümkünse bir gece oda sıcaklığında ya da en az 6 saat bu şekilde bekletin. Süre sonunda şeker eriyecektir.
  4. Tencereyi ocağa alın. Su, çubuk tarçın ve karanfilleri de ekleyip kaynamaya bırakın.
  5. Kıvam almaya başkadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. İçerisinde tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini çıkarın. Blenderdan geçirin.
  6. Ilıdıktan sonra kavanoza doldurun. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi