Ay Çöreği

2023-09-16 23:34:39 - Yemeklik.com.tr

Pastane işi sevilen başında gelir ay çöreği. Kakaolu kek kırıntıları, ceviz, tarçın vb. ürünlerden oluşan iç harcı yumuşacık bir hamurla buluşur. Mis gibi bir koku kaplar mutfağı. Sıcak sıcak tüketilmesi şiddetle önerilir bu nefis lezzeti. En nefis . Çayın, kahvenin yanına pek yakışır. Arzuya göre içerisine fındık, kuru meyveler veya mahlep de ilave edilebilen bu tarif bayat değerlendirmenin de en nefis yolu. Evinizde kalan keklerden, pastanelerden aldığınız çöreklerden çok daha nefis bir ay çöreği yapmaya davetlisiniz. Karşınızda: Ay çöreği tarifi.

Ay Çöreği Tarifi İçin MalzemelerAy Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için su şeker ve mayayı karıştırın.
  2. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun.
  3. iç malzemesi için keki bir kaba ufalayın. Üzerine çekilmiş ceviz, kakao, şeker, tarçın ve sütü ekleyip karıştırın.
  4. Harçtan alalım elimizle yatsılaştıralım ve bir kenara alın.
  5. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Bezeyi elinizle açtırın ortasına kek harcını koyun.
  6. Hamuru birleştirin ve ay şekli verin.
  7. Katlama yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürün. File badem serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  9. Ay çöreklerini bir süre oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi