Avunya Mantısı

Belki çoğunuzun ilk defa duyacağı bir mantı geliyor: Avunya mantısı. Popüler tatil beldelerini bünyesinde toplamış olmasıyla gözümünüz bebeği olan Balıkesir, bu sefer harika bir mantı ile kalbimizi tekrar çalıyor.
Çanakkale’nin Yenice ilçesi ile Balıkesir’in Gönen ilçesi arasındaki bölgeye deniliyor Avunya. Bu güzelim mantı da tam o yöreden kalkıp, sofralarımıza geliyor. Pratik ve kolay lezzetlere bayılanlar, damak tadından da taviz vermeyenler için gelsin Avunya Mantısı.

İçerisindeki ve nohut, çıtır yufkalar ve bol yoğurt sosuyla damaklarını şenlendirecek bu lezzeti mutlaka denemelisiniz diyoruz. Özellikle mantı severlerin favorilerinden de birisi olacak Avunya sı tarifi karşınızda! Afiyetler olsun, keyfi de lezzeti de bol olsun!

Avunya Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Yufka
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Parça Tavuk Göğsü
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • Üzeri için:
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Diş Sarımsak
Avunya Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk göğsünü bir tencere yumuşayana kadar haşlayın. Ardındna tencereden çıkarıp didikleyin.
  2. Yufkaları üst üste tezgaha serin ve ortadan ikiye kesin. Her bir yarım daireyi rulo yapın ve bir parmak genişliğinde kessin.
  3. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve elinizle yufka parçalarını açtıktan sonra, üstlerine 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yufkalar hafifçe kızarıp kuruyana dek pişirin.
  5. Bir tavaya zeytinyağını alın ve küçük küçük doğradığınız kuru soğanları pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.
  6. Ardından nohudu ilave edin ve haşlamış olduğunuz tavuk göğsünü didikleyip ekleyin.
  7. Haşladığınız tavuğun suyunu da üstüne ilave din, baharatları da ekleyin ve özdeşleşene dek pişirin. Sosu için sarımsakları yoğurda rendeleyin ve karıştırıp, kenara alın.
  8. Bir servis tabağına kuruttuğunuz yufkaları alın, üstüne tavuklu harcı koyun.
  9. En üste sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Toz kırmızı biber ile süsleyerek servis edin.
Naneli Soğuk Çorba & Tepsi Böreği

Naneli Soğuk Çorba & Tepsi Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Eggs Florentine

Eggs Florentine

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İncirli Zeytin Ezmesi

İncirli Zeytin Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Oklavasız El Açması Börek

Oklavasız El Açması Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kedidilli Meyveli Pasta

Kedidilli Meyveli Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce