Arpacık Soğanlı Kuzu Kol Tandır
Proteine doyacağınız, görünümü enfes bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Mutfağa kadar alalım sizi.
Arpacık Soğanlı Kuzu Kol TandırTarifi İçin Malzemeler
- Kuzu için:
- 1 Kilogram Kuzu Kol
- 1 Kase Arpacık Soğan
- 6 Diş Sarımsak
- Marine için:
- 3 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- Pilav için:
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 1/2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Tutam Tuz
Arpacık Soğanlı Kuzu Kol TandırTarifi Nasıl Yapılır?
- Parçalanmış kuzu kolu derin bir kaba alalım marinesi için gerekli malzemeleri içerisine ekleyip et ile karışmasını sağlayalım.
- Ardından üzerini kapatıp eti dinlenmeye alalım. Vaktiniz varsa 1 gün dolapta bekletebilirsiniz. Vaktiniz yoksa 1-2 saat dolapta bekletebilirsiniz.
- Dinlenen eti tencereye alıp, üzerine arpacık soğanları ve dilimlediğimiz sarımsakları ekleyelim.
- Kısık ateşte hiç su eklemeden yaklaşık 3 saat pişirelim. Etimiz pişerken pilavı hazırlayalım. 10-15 dakika sıcak suda beklettiğimiz pirincin suyunu süzelim.
- Pilav tenceresine zeytinyağını alıp pirinci kavuralım. Ardından içerisine haşlanmış nohutları ekleyelim. Tuzunu ve tereyağını ekleyelim. Üzerine soğuk su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
- Et pişince pilav üzerine eti koyarak servis edelim. Afiyet olsun.