Armutlu Atom Kurabiye
2023-09-30 10:38:20 - Yemeklik.com.tr
İçinin lezzeti dışına vurmuş bir lezzet arıyorsanız tam da bu kurabiyeden bahsediyoruz demektir. Klasik olanı elmalı olan kurabiyeye ben armut ve mandalina kabuğu ilave ettim harika oldu.
Üstelik şekersiz
- Hamuru için:
- 250 Gram Tereyağı
- 1 çay Bardağı Yoğurt
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Paket Karbonat
- 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 2-3 Su Bardağı Un (aldığı Kadar)
- İç harcı için:
- 3 Adet Armut
- 5 Adet Kuru Incir
- 5 Adet Kuru Kayısı
- 1 Avuç Kuru üzüm
- 1 Tutam Tarçın
- 1 Adet Mandalina Kabuğu
- 2-3 Damla Limon Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Pekmez
- Kuru kayısı, incir ve üzüm yıkandıktan sonra minik doğranır. Armutların kabuğu soyulur çok küçük küp doğranır.
- Tencereye alınan armuta biraz limon sıkılır ki kararmasın ve ardından suyunu çekene kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra incir, kayısı, mandalina kabuğuyla birleştirilir.
- Hamur malzemeleri ele yapışmayan hale gelene kadar yoğrulur.
- Cevizden biraz büyük hamurdan alınan parçaların içine bu iç malzeme konulur ve yumurta akı sürülür.
- Üzerine ceviz, fındık kırıntısı veya file badem serpilir. 180 derecede pişirilir.
- Fırından çıkınca beklemeden üzerilerine birer tatlı kaşığı pekmez dökülür. Afiyet olsun.