Anne Hamburgeri
Evde yapılmış, yamuk yumuk da olsa içinde ne olduğunu bildiğiniz, istediğiniz malzemeyle zenginleştirdiğiniz anne hamburgeri gibisi var mı? Bence de yok.
Anne Hamburgeri Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için:
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Adet Yumurta
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1/2 Paket Yaş Maya
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Kilogram Un
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Tereyağı
- Meyane için:
- 1 çay Bardağı Süt
- 1 çay Bardağı Su
- 2 Yemek Kaşığı Un
- Köfte için:
- 1 Kilogram Yağlı Kıyma
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- Karamelize soğan için:
- 2 Adet Büyük Boy Soğan
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı şeker
Anne Hamburgeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için önce meyaneyi hazırlayalım, soğusun. Su, süt ve unu ocakta 10 saniye kadar yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Hamur için su, süt,yumurta, maya ve şekeri karıştıralım. Üzerine meyaneyi, unu ve tuzu koyup cıvık bir hamur elde edelim. En son tereyağıyla hamuru yoğurup toparlayalım.
- Hamuru 1 saat dinlendirip 9-10 bezeye ayıralım. Düzgünce yuvarlayıp tepside 20 dakika mayalandıralım. En son üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım. 200 derecede 25-30 dakikada pişecektir
- Hamburger ekmekleri pişince üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakalım. Meyanenin de etkisiyle yumuşacık olacaktır.
- Köfte için malzemeleri yoğurup dinlendirelim.
- Bu arada soğanları kısık ateşte karamelize oluncaya dek arada karıştırarak pişirelim.
- Köftelerin şeklini verip döküm tavada pişirelim. Son aşamada üzerine isteğe göre cheddar peyniri koyalım, biraz erisin.
- İsteğe bağlı karamelize soğan, kıvırcık, domates, ketçap, mayonez koyarak burgerimizi tamamlayalım. Afiyet olsun.