Anasonlu Balık Çıtırları

2023-09-20 18:56:02 - Yemeklik.com.tr

Balık sevmeyenlerin bile hayır diyemeyeceği bir tarif anasonlu balık çıtırları. Bol baharatlı ve dolmalık fıstıklı balık köfteleri, kaplama harcıyla kızartıldıktan sonra tartar sos ve rezene salatası eşliğinde servis ediliyor.

Tadına doyamadığımız meze ve başlangıçların yanı sıra Yemeklik.com.tr‘a özel olarak tariflerini alıp, fotoğraflarını çektiğimiz ana yemek çeşitleri ve diğer Tapasuma Restaurant tariflerini deneyebilir, ortaya çıkan tatları sevdiklerinle paylaşabilirsin.

Anasonlu Balık Çıtırları Tarifi İçin MalzemelerAnasonlu Balık Çıtırları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kılçık ve deri kısımlarını ayıkladığınız mezgit ve levrek balığı parçalarını kıyma makinesinde çekin. Dereotunu incecik kıyın.
  2. Yumurta, kimyon, anason tozu, kıyılmış dereotu, beyaz toz biber, ayçiçek yağı, tuz, karabiber ve toz zencefil kattığınız balık çıtırları harcını elinizle 5 dakika kadar yoğurun. Arzuya göre bir parça ekmek içi ekleyin.
  3. Son olarak dolmalık fıstık kattığınız balık çıtırları harcını buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
  4. Dinlenen harçla arzu ettiğiniz şekillerde balık çıtırları hazırlayın. Paneleme işlemi için; unu düz bir tabağa alın. Yumurtaları derin bir kapta karıştırın. Panko kırıntısını geniş bir tabağa aktarın.
  5. Ayçiçek yağını düz bir tavada kızdırın. Sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve Panko ekmeği kırıntısına buladığınız balık çıtırlarını, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek 3'er dakika kadar kızartın.
  6. Pişen balık çıtırlarına tahta şişler geçirin. Közlenmiş kırmızı biber, kırmızı soğan ve maydanozu incecik doğradıktan sonra taze rezeneyle birlikte harmanlayın. Servis tabağına aldığınız salatanın üzerine konsantre limon suyu ve sumak sosu gezdirin.
  7. Uç kısımlarını aldığınız salatalık turşusu, kapari çiçeği ve dereotunu incecik kıydıktan sonra mayonezle karıştırın.
  8. Kızarttığınız anasonlu balık çıtırlarını, tartar sos ve rezene salatası eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi