Analı Kızlı Çorbası

2023-09-20 19:01:49 - Yemeklik.com.tr

Yöresel lezzetleri sofralarından eksik etmeyenler için Gaziantep, Malatya, Adana gibi farklı yörelerde yapılan analı kızlı çorbasını hazırladık. Zahmetine değecek lezzeti ve doyuruculuğu ile sofralarınızda yerini alacak.

Hamurunun dağılmaması için ölçülerine dikkat etmeli ve kaynayan çorbanın içine attığınız köfteleri uzun süre pişirmemelisiniz. Videolu anlatımını da sizlerle paylaşıyoruz. Malzemeleriniz de hazırsa buyursunlar...

Analı Kızlı Çorbası Tarifi İçin MalzemelerAnalı Kızlı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç harcı için kıymayı kavurun. Sonrasında soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Tereyağını ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Ayrı bir tencereye etleri kavurun. Ardından salçaları ekleyin.
  3. Son olarak suyu ekleyin. Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Köftesini hazırlamak için yoğurma kabına köftelik bulguru ve irmiği alın. Üzerine oda sıcaklığında su ekleyin. Elinizle karıştırın ve üzerini kapatıp 10 dakika ıslanması için bekletin.
  5. Ardından irmik ve bulguru güzelce yoğurun. Sonrasında rendelenmiş soğanı, salçaları ve baharatlarını ekleyin. 10 dakika daha yoğurun.
  6. Son olarak un ve yumurta ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Sakız kıvamına gelince elinizde yuvarlak olarak açın ve iç harcını içerisine koyup elinizde yuvarlayın. Kapatırken elinizi hafif suya batırıp kapatın.
  7. Küçük köftelerini de elinizde yuvarlayarak şekil verin.
  8. Kısık ateşte pişen salçalı soslu etlerin üzerine haşlanmış nohutu ekleyin. Daha sonra köfteleri ekleyin. Limon suyunu da ekleyip 10 dakika pişirin. Tabağa alınca tereyağı, zeytinyağı, nane ve toz kırmızı biberi kızdırıp üzerine gezdirin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi