Alman Kurabiyesi
2023-09-20 19:12:17 - Yemeklik.com.tr
Ağızda dağılan, kıyır kıyır bu Alman kurabiyesi portakalın vermiş olduğu aromayla sizi başka bir lezzet diyarına götürüyor. Gün geçtikçe tazeliğini koruyan müthiş bir lezzet...
Alman Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler- Kurabiye hamuru için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 125 Gram Tereyağı
- 75 Gram şeker
- 1/2 çay Bardağı öğütülmüş Ceviz
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 200 Gram Un
- Toz karışım için:
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Paket Vanilya
- Un hariç bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra azar azar un ilavesi yaparak yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız hamuru buzdolabı poşetine sarıp 1 saat buzdolabında muhafaza ediyoruz.
- Süre sonunda hamurumuzdan bir parça alıp ceviz büyüklüğünde olacak bezelerimiz. Şeklini vereceğimiz tezgahımızın üzerinde rulo şeklini verip 1 cm kalınlığında kesip kıvırıp (ay) şeklini veriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kurabiyelerimizi dizip fırına pişmesi için yolluyoruz.
- 180 derece alt üst ayarda pişiriyoruz. Hafif pembeleşince fırından çıkarıp hazırladığımız toz karışıma kurabiyelerimizi buluyoruz. Afiyet olsun.