Airfryer’da Trileçe

2023-09-30 11:58:27 - Yemeklik.com.tr

En sevdiğim tatlılardan olan trileçeyi airfryer’da denemesem olmazdı. Tam ölçülü, inanılmaz lezzetli ve yapımı kolay bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Airfryer’da Trileçe Tarifi İçin MalzemelerAirfryer’da Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle yumurtaların beyazı ve sarılarını ayırıyoruz. Daha sonra beyazını blender ile köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Yumurta sarılarına şeker ekleyip karıştırıyoruz ve köpük kıvamına gelen beyazı ile yavaş yavaş ekliyoruz.
  3. Un ve kabartma tozunu da ilave ederek, spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırıyoruz. Yağlı kağıdımıza döküp airfryer’da 160 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
  4. Sütlü sosu için bir tencerede süt, şeker ve kremayı ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Isındıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Kekimizi pişirdikten sonra soğutup borcama ters çeviriyoruz ve sütlü sos ile ıslatıyoruz. Üzeri için 1 paket krem şanti hazırlıyoruz. Süslemede kullanmak için çok az ayırıyoruz ve kalanı krem şantiye kekin üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  6. Karamel sos için; bir sos tenceresinde toz şekeri eritiyoruz. Rengi dönünce üzerine tereyağını ekliyoruz. Tereyağı eridikten sonra kremayı da ekleyip karıştırıyoruz. Çok az kaynatıp ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  7. Hazırlamış olduğumuz karameli de krem şantinin üzerine güzelce yayıyoruz. Önceden ayırdığımız krem şanti ile üzerini süsleyip kürdan ile şekil veriyoruz.

Daha Fazla Gönderi