Ahtapot Köftesi

2023-09-20 18:56:08 - Yemeklik.com.tr

İyice temizlendikten sonra aromatik suda, uzun süre haşlanan ahtapot kollarının vantuzları temizlenir. Taze yeşillikler ve kırmızı biber eşliğinde incecik kıyılır. Baharatlar ve rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle köfte harcı haline getirilen haşlanmış ahtapot, soğan halkaları içerisinde kızarır. Beluga mutfağında yeşillikler eşliğinde servis edilir.

Beluga Fish Gourmet başlangıçlarının vazgeçilmezlerinden biri olan ahtapot köftesi tarifi yanı sıra Yemeklik.com.tr‘a özel olarak gerçekleştirdiğimiz çekimde şefinden püf noktalarını aldığımız diğer Beluga Balık tariflerine de göz atabilirsiniz.

Ahtapot Köftesi Tarifi İçin MalzemelerAhtapot Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Temizlendikten sonra haşlanmış ve vantuzları alınmış iki adet ahtapot kolunu keskin bir bıçak yardımıyla doğrayın.
  2. Ayıklanmış maydanoz ve dereotu yapraklarını incecik kıyın. Taze soğanları halka halka kesin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı etli biberi diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde, minik küpler halinde doğrayın.
  3. Doğranmış olan tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz çeşni ilavesiyle harmanlayın. Özleşene kadar yoğurduğunuz köfte harcından yuvarlak köfteler hazırlayın.
  4. Ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı halka halka dilimleyin. Yuvarlak köfteleri geniş soğan halkaları içerisine oturtup kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.
  5. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz köfteleri arzu ettiğiniz yeşillikler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi