Ağızda Dağılan Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Ağızda dağılan kıvamıyla mis gibi tarçın kokulu kurabiyeler yapıyoruz. Çay ve kahvenin en güzel eşlikçilerinden olacak bu kurabiyeyi denemek için sizi mutfağa alalım. Bu tarif uzun süre dayanıyor ve tazeliğini koruyor, üzerindeki tarçınlı şekerli kaplaması da ona lezzet katıyor. Şimdiden ellerinize sağlık.
Ağızda Dağılan Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Pudra şekeri
- 1 Adet Yumurta Akı
- 1 çay Bardağı Ceviz Içi (ince çekilmiş)
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 4,5 - 5 Su Bardağı Un
- Üzeri için:
- 3 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
Ağızda Dağılan Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve unun bir kısmını alarak yoğurun.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Son olarak cevizi ekleyip karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- Çıkarıp biraz dinlendirin ve pudra şekerli tarçınlı karışıma batırın.
- Ardından servis edin. Afiyetler olsun!