Adana Usulü Kısır

2023-09-30 10:08:56 - Yemeklik.com.tr

Rengi kırmızı olur, içinde mutlaka esmer bulgur ya da köftelik bulgur kullanılır. Bolca yeşillikle lezzetlenir, naneyle ise lezzeti ferahlar. Baharatlar da olmazsa olmazıdır bu kısırın. Sumakla, nar ekşisiyle, limon suyuyla da o bol ekşili tadına kavuşur.

Kısır denince bildiğiniz o klasik kısırlardan farklısını da tanıştıralım sizlerle. Soğanla bulgurun iyice yoğrulmasıyla tatlanan bu kısır Adana'da sıkça yapılan tariflerden. Yanında marul, turşu, söğüş domates, salatalıkla servis edilir. Eğer mevsimindeyse taze asma yaprağıyla da yenir. Çay saatlerinizde, öğle ya da akşam yemeklerinizde size Adana usulü enfes kısır tarifi eşlik etsin. Hadi buyurun tarifimize. Yanına soğuk bir ayran da çokça yakışır. Şimdiden ellerinize sağlık!

Adana Usulü Kısır Tarifi İçin MalzemelerAdana Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencereye aldığınız bulgurun üzerine, üzerini çok az geçecek kadar sıcak su döküp tencerenin kapağını kapatın ve bulgurlar sıcak suyu iyice çekene kadar bekleyin.
  2. Bulgurun suyu çekmesini beklerken domatesleri ve salatalığı minik minik doğrayın.Domateslerin sulu, tohumlu kısımlarını çıkarın. Yeşillikleri ince ince kıydıktan sonra kuru soğanı da çok minik küpler şeklinde doğrayın.
  3. Suyunu çeken bulgurun üzerine salçayı, kimyon, sumak, karabiber, tuz ve kuru soğanı ekleyin.
  4. Ardından tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
  5. Kırmızı renkli bir kısır elde etmelisiniz, bu nedenle salça az gelirse ekleme yapabilirsiniz. İstediğiniz renge ulaşınca, tüm yeşillikleri, domatesleri, salatalığı ve nar ekşisini ekleyin.
  6. Limon suyu ve zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce karıştırın.
  7. Bir servis tabağına aldığınız kısırın üzerini turşu ile süsleyip yanında marul ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi