Adana Usulü Biberli Ekmek
2023-10-30 08:36:34 - Yemeklik.com.tr
Adana'da hala tükenmeyen nefis bir gelenek var. O da pişirim fırınlarına lahmacun, biberli ekmek veya börek göndermek. Evlerde hazırlanan o nefis iç harçlar, fırında, ekşi mayalı hamurlarla buluşuyor. Zamandan tasarruf ediliyor hem de pişirim fırını kültürü devamlılığını koruyor. O nefis taş fırınlarda pişen biberli ekmeklerin sırları ise karşınızda!
Adana Usulü Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 2 Yemek Kaşığı Kavrulmuş Susam
- 2 Yemek Kaşığı Kekik
- 1 Yemek Kaşığı Pul Biber
- 300 Gram çökelek
- 1-2 Adet Sürk Peyniri
- 1,5 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Domates Salçası
- 1 Kg. Ekmek Hamuru
Soğanı minik şekilde doğrayın. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
Hamuru tabak büyüklüğünde açıp malzemeyi üzerine yayın.
Ardından üzeri pişene kadar fırında 200 derecede ya da tavada 10 dakika kadar pişirin.
Biberli ekmekleriniz hazır! Afiyetler olsun.