Yemeklik.com.tr 5 ay önce
yemeklik #borek

Adana Böreği

Adana böreği, lezzetli ve doyurucu bir hamur işi tarifidir. İçerisindeki peynirlerin muhteşem uyumu, ince yufka tabakalarının çıtır çıtır lezzetiyle buluşur ve ortaya nefis bir börek çıkar. Adını Adana'dan alan bu börek tarifi, özel günlerde, davetlerde ya da günlük sofralarda ağızları tatlandırmak için harika bir börek tarifi. İster sıcak, ister soğuk olarak servis edebileceğiniz bu börek tarifi, herkesin seveceği bir lezzet sunuyor. Adana böreği ise özel yapımıyla ve benzersiz tadıyla öne çıkar. İnce yufka tabakalarının arasına çeçil peyniri ve kaşar peyniri harcı eklenir, ardından üzerine sıcak tereyağlı sos dökülür. Bu lezzetli malzemelerin bir araya gelmesiyle börek tarifinizi hazırlar ve fırına verirsiniz. Yufkaların çıtır çıtır oluşu, peynirlerin eriyip kıvamını bulmasıyla mükemmel bir sonuç elde edersiniz. Bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, yufkaların arasına sıcak tereyağlı sosun eşit bir şekilde yayılmasıdır. Bu, böreğin her katının lezzetle dolduğundan emin olmanızı sağlar. İç harcı olarak çeçil peyniri ve kaşar peynirini tercih edebilirsiniz, ancak damak zevkinize göre farklı peynir çeşitleri de kullanabilirsiniz. Bu nefis böreği yapmak için aşağıdaki börek tarifini deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Adana Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • 20 Adet Baklavalık Yufka
  • 2 Adet Yufka
  • 150 Gr. Tereyağı
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 250 Gr. çeçil Peyniri
  • 250 Gr. Kaşar Peyniri
Adana Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tereyağını eritin.
  2. Baklavalık yufkaları tepsi boyutunda kesin.
  3. Erittiğiniz tereyağıyla tepsiyi yağlayın.
  4. Baklavalık yufkayı tepsiye serin. Yufkayı yağlayın ve bu şekilde 10 kat çıkın.
  5. Bir kapta yumurta ve sütü çırpın.
  6. 2 adet yufkayı parçalara ayırın. 1 adet yufkanın parçalarını hazırladığınız sosa batırın.
  7. Hazırladığınız yufkaları tepsiye dizin.
  8. Üzerine rendelediğiniz kaşar ve çeçil peynirini ekleyin.
  9. Kalan 1 adet yufkayı da sosa batırıp tekrar üzerine üzerine serin. Kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aralarını yağlayarak dizin. En son kalan yağı da en üstüne döküp her yerini yağlayın.
  10. Böreği dilimleyin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Adana böreği tarifiniz hazır. Afiyet olsun.
Sucuklu Kuru Fasulye

Sucuklu Kuru Fasulye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Sahine Tatlısı

Sahine Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
İzmir Gevrekli Sucuklu Yumurta

İzmir Gevrekli Sucuklu Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Döküm Tavada Patatesli Yumurta

Döküm Tavada Patatesli Yumurta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Islak Brownie

Islak Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce