Ofiste ya da evde hızlıca edilen baş kahramanıdır o. Bir dilim , bir kaşık bal eşliğinde sizi mutlu eden, ev yapımı makbul olan sevimli ve doyurucu bir .
Elbette yumuşacık kıvamına hayran kaldığımız açmalardan bahsediyoruz. Ne kadar kabardığına inanamayacaksınız!
bir numaralı tuzlu seçeneği , kahvaltılarda , sıcacık bile boynunu büküyor zaman zaman. El yapımı, tutma garantili açmaların ise birkaç küçük püf noktası bulunuyor. Gelelim bu püf noktalarına ve ''En güzel açma nasıl yapılır?'' sorunuzun cevabına. Karşınızda tüm detaylarıyla açma ! Şimdiden ellerinize sağlık.
Açma Tarifi İçin MalzemelerDerin bir kaseye ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ekleyin, karıştırın. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika mayanın aktif olması için kenarda bekletin.
Yumurta beyazlarını ekleyin.
Son olarak mahlep, un ve tuzu ekleyin. Elinize yapışmayacak türden bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
Mayaladığınız hamurdan, açmalarınızın olmasını istediğiniz büyüklüğe göre iki şerit alarak ikisini de rulo haline getirin.
Açmalar hazır! Afiyet olsun.