Acılı, Kremalı Karides
2023-09-16 23:19:53 - Yemeklik.com.tr
Jumbo karidesleri pratik bir şekilde hazırlayacağınız acılı sosunda, kısa sürede pişirebileceğiniz gibi önceden hazırlamış olduğunuzu düşündüğümüz sosunu ekleyerek de lezzetlendirebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Acılı, Kremalı Karides Tarifi İçin Malzemeler- 800 Gram Ayıklanmış Jumbo Karides
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 3 Diş Sarımsak
- 4 Adet Kurutulmuş Chili Biberi
- 1/2 Su Bardağı Domates Suyu
- 2 Yemek Kaşığı Ketçap
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Yemek Kaşığı Krema
- 5 Gram Taze Zencefil
- 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- Bol suda yıkayıp, ayıkladığınız karidesleri kağıt havlu ile kurulayın.
- Sarımsakları rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendeleyin. Zeytinyağını mümkünse döküm bir tavada kızdırın.
- Aromasını vermesi için sarımsakları zeytinyağında 1 dakika kadar kavurun. Ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin.
- Domates suyu ile kıvamını açtığınız ketçap, acısını vermesi için kurutulmuş chili biberleri, sirke, rendelenmiş zencefil, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu katın.
- Sote karidesleri, domates sulu sosunda 3-4 dakika kadar kaynatın. Sosun daha kıvamlı ve renginin berrak olması için mısır nişastası ekleyin ve karıştırın.
- Karideslerin lezzetini arttırmak için son olarak kremayı katın ve kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirdiğiniz yemeği bekletmeden sıcak olarak servis edin. Deniz ürünü ve özellikle acı sevdalısı sevdiklerinizle paylaşın.