Acılı, Kremalı Karides
Jumbo karidesleri pratik bir şekilde hazırlayacağınız acılı sosunda, kısa sürede pişirebileceğiniz gibi önceden hazırlamış olduğunuzu düşündüğümüz sosunu ekleyerek de lezzetlendirebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Acılı, Kremalı Karides Tarifi İçin Malzemeler
- 800 Gram Ayıklanmış Jumbo Karides
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 3 Diş Sarımsak
- 4 Adet Kurutulmuş Chili Biberi
- 1/2 Su Bardağı Domates Suyu
- 2 Yemek Kaşığı Ketçap
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 2 Yemek Kaşığı Krema
- 5 Gram Taze Zencefil
- 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
Acılı, Kremalı Karides Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bol suda yıkayıp, ayıkladığınız karidesleri kağıt havlu ile kurulayın.
- Sarımsakları rendeleyin. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefili rendeleyin. Zeytinyağını mümkünse döküm bir tavada kızdırın.
- Aromasını vermesi için sarımsakları zeytinyağında 1 dakika kadar kavurun. Ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar yüksek ateşte soteleyin.
- Domates suyu ile kıvamını açtığınız ketçap, acısını vermesi için kurutulmuş chili biberleri, sirke, rendelenmiş zencefil, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzu katın.
- Sote karidesleri, domates sulu sosunda 3-4 dakika kadar kaynatın. Sosun daha kıvamlı ve renginin berrak olması için mısır nişastası ekleyin ve karıştırın.
- Karideslerin lezzetini arttırmak için son olarak kremayı katın ve kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirdiğiniz yemeği bekletmeden sıcak olarak servis edin. Deniz ürünü ve özellikle acı sevdalısı sevdiklerinizle paylaşın.